با توجه به BP موجود در زیتون سیاه روغنی رژیم غذایی MUFA بالا (بیش از 12%) با کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک در افراد دارای فشار خون طبیعی و فشار خون بالا همراه بود و پس از 6 ماه رژیم غذایی غنی از MUFA، کاهش نیاز روزانه به داروهای ضد فشار خون مشاهده شد. MUFA های رژیمی با افزایش خطر ابتلا به DM-II در مردان و زنان مرتبط نیست.
در واقع، مشاهده شد که یک رژیم غذایی MUFA بالا با کاهش حدود 0.21٪ در هموگلوبین A1c و بهبود حساسیت به انسولین همراه است.
با توجه به ترکیب بدن، هیچ تفاوتی در وزن کل بدن و دور کمر در بین رژیمهای MUFA بالا و کم وجود نداشت، اما کاهش توده چربی (FM) (94/1 کیلوگرم) با رژیم غذایی MUFA بالا مشاهده شد.
بعداً نشان داده شد که مصرف MUFA با تغییرات مطلوب در توزیع FM همراه با کاهش چربی مرکزی بدن همراه است. علاوه بر این، نرخ اکسیداسیون بالاتر MUFA، ترموژنز ناشی از رژیم غذایی و مصرف انرژی با مصرف بیشتر MUFA گزارش شده است.
نشان داده شده است که محتوای اسید اولئیک بالا در یک وعده غذایی، اولئوی لتانول آمید پس از صرف غذا را افزایش می دهد، یک آگونیست گیرنده آلفا فعال شده با تکثیر پراکسی زوم درون زا، که مصرف غذا را با تأثیرگذاری بر سیستم های متابولیک و پاداش تنظیم می کند و منجر به کنترل بهتر احساس اشتها می شود، در نتیجه مصرف انرژی را کاهش می دهد.
از آنجایی که اثرات روی عوامل خطر CV ممکن است مستقیماً به تأثیرات بر پیامدهای بالینی بیماری تبدیل نشود، ارزیابی اثرات MUFA رژیم غذایی بر عوارض و مرگ و میر CVD مهم است.
چندین مطالعه ارتباط معکوس بین دریافت MUFA و خطر CVD و مرگ و میر کلی را گزارش کردند. با این حال، برخی از مطالعات با یافتههای متفاوت، با ارتباط غیر قابل توجه یا حتی مثبت بین دریافت MUFA در رژیم غذایی و عوارض و مرگومیر CVD وجود دارد که ممکن است تحت تأثیر نوع غذایی (حیوانی در مقابل منشأ گیاهی) باشد که MUFA را تامین میکند..
در یک کارآزمایی بالینی اخیر، افراد در معرض خطر بالای حوادث CV که به MD بدون محدودیت انرژی، مکمل با OO یا آجیل فوق بکر اختصاص داده شده است، نرخ کمتری از حوادث CV اصلی (انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی یا مرگ ناشی از علل CV) داشتند. کسانی که رژیم غذایی کم چرب دارند (گروه شاهد).