لازم به ذکر است که پس از گزارش اولیه ای که “وایتکس و آلومینیوم” را پیشنهاد کرد، تحقیقات قابل توجهی برای تعدیل ترکیب FA شیر گاو به سمت نمای ظاهراً سالم تر در حال انجام است. به طور خاص، شیر از دام های تغذیه شده با علف به عنوان مفیدتر از حیواناتی که با ذرت تغذیه می شوند، پیشنهاد شده است، اگرچه مطالعات مقایسه ای مناسب انسانی وجود ندارد.
در سال 1381 توانی و همکاران تحقیقاتی را که بین سالهای 1995 و 1999 بر روی 597 بیمار مبتلا به انفارکتوس میوکارد انجام شد، منتشر کرد که با 478 فرد کنترل همسان شده بود.
داده های آنها نشان داد که مصرف شیر و لبنیات خطر سکته قلبی را افزایش نمی دهد. متاآنالیز 21 مطالعه که شامل 347747 شرکت کننده بود به مدت 5 تا 23 سال توسط Siri-Tarino و یک کیلو گوشت برای چند نفر قیمه دنبال شد. هیچ ارتباط معنی داری بین مصرف SFA و افزایش خطر ابتلا به CVD یا بیماری های عروق مغزی مانند سکته گزارش نکردند.
علاوه بر این متاآنالیز، همان نویسندگان بررسی گسترده ای از اثرات FA های مختلف بر خطر CVD منتشر کردند. نتیجه گیری آنها این بود که جایگزینی SFAs با MUFA و PUFA باعث کاهش کلسترول LDL و HDL می شود. علاوه بر این، جایگزینی کربوهیدراتها به جای SFAs خطر CVD را افزایش میدهد.
بنابراین، بر اساس این مقاله، مؤثرترین استراتژی برای یک لیتر شیر چند لیوان است از بیماری قلبی عروقی، کاهش کربوهیدراتهای با شاخص گلیسمی بالا در چاقی است. در مطالعهای بر روی 33625 شرکتکننده هلندی که به مدت 13 سال پیگیری شدند، هیچ ارتباطی بین مصرف لبنیات و ابتلا به CVD یا بروز سکته مشاهده نشد. برعکس، مصرف بیشتر با خطر CVD کمتر مرتبط بود، در حالی که مصرف محصولات شیر تخمیر شده با خطر کمتر سکته مغزی ارتباط معکوس داشت.
همانطور که گفته شد، MetS چند وجهی است و خطر CVD را تا حد زیادی ورود به سایت اراد برندینگ می دهد. در این راستا، مروری بر مطالعات مشاهدهای به این نتیجه رسید که مصرف شیر و لبنیات ممکن است به پیشگیری از سندرم متابولیک قلبی کمک کند. یعنی، 3-4 وعده در روز با پیشگیری از خطر متابولیک قلبی مرتبط است.
در نتیجه، بر اساس شواهد کنونی، جدیدترین دستورالعملهای ایالات متحده پیشنهاد میکنند که «مصرف شیر و فرآوردههای لبنی بدون چربی یا کمچرب، مانند شیر، ماست، پنیر را افزایش دهید».
- منابع:
- تبلیغات: