واژه ژله از gelée، کلمه ای از زبان فرانسوی گرفته شده است، این مفهوم به کنسرو اطلاق می شود که با آب (آبمیوه) یا تفاله یک میوه درست می شود و مشخصه آن شفاف است.
ژله را معمولا با میوه، آب و مقدار زیادی شکر درست می کنند، بارها ژلاتین اضافه می شود تا قوام بیشتری به آن بدهد.
فراتر از این تعاریف، ذکر این نکته ضروری است که نام ژله به محصولات غذایی مختلف داده شده است.
گاهی اوقات ژله را با مربا اشتباه می گیرند، زیرا آنها دو آماده سازی مشابه هستند؛ با این حال، در حالی که ژله معمولاً با آب میوه درست می شود، مربا از میوه های پوره شده به عنوان ماده اصلی استفاده می کند.
ژله به، ژله سیب، ژله لیمو و ژله پرتقال از محبوب ترین ژله ها هستند، با آنها علاوه بر این می توان کلوچه و دسرهای مختلفی درست کرد.
از طرف دیگر ژل رویال ماده ای است که توسط جوان ترین زنبورهای کارگر ترشح می شود.
ژل رویال که توسط غدد هیپوفارنکس تولید میشود، با ترشحات معده مخلوط میشود تا غذای لارو در روزهای اول زندگی شود.
در همین حال ملکه زنبور عسل در تمام مدت وجود خود با ژل رویال تغذیه می شود.
در حالی که ژله روش پیچیده ای نیست، معمولاً برای یافتن نقطه مناسب نیاز به چند تلاش دارد.
در ادامه مراحل اصلی دستور پخت برای دستیابی به بهترین نتیجه را خواهیم دید.
همه چیز با انتخاب میوه شروع می شود، میوه ای که باید رسیده و در شرایط خوبی باشد، اگرچه درست است که پختن برخی میوه ها را بهبود می بخشد که به صورت خام خوشایند نبودند، مانند میوه هایی که کمی زیاده روی کرده اند.
اولین قدم این است که میوه را بریده و بجوشانید، البته می توان از آب آن به طور مستقیم استفاده کرد، مثلاً در مورد پرتقال یا لیمو. پبرای بقیه، ما باید روند گسترده تری را طی کنیم.
نکته ای که عده کمی به آن توجه می کنند این است که دو یا چند میوه را با هم ترکیب کنید؛ چه در مورد سیب، آلو، زردآلو یا انگور صحبت کنیم، یک ژله مخلوط می تواند واقعا خوشمزه و بسیار مغذی تر باشد.